EXCURSIONS AL PATRIMONI NATURAL


NOM DEL CURS:
SENDERISME A LA SAFOR I A LES COMARQUES CENTRALS VALENCIANES


PREU: 
5 €.
INCLOU GUIA i DOCUMENT DIDÀCTIC
NO INCLOU ENTRADES ALS MUSEUS O MONUMENTS, NI EXTRES

OBJECTIUS GENERALS:

CONÉIXER EL NOSTRE ENTORN NATURAL A TRAVÉS DELS SEUS RECORREGUTS SENDERISTES.
ES FARÀ ESPECIAL ÈMFASI EN LA HISTÒRIA I EL PATRIMONI PAISATGÍSTIC.
LA MUNTANYA MEDITERRÀNIA ÉS UN DELS PAISATGES MÉS DESCONEGUTS I IMPORTANTS DEL NOSTRE TERRITORI. ATRESORA UN GRAN PATRIMONI NATURAL I CULTURAL QUE ANIREM DESENTRANYANT EN LES NOSTRES EXCURSIONS.

RECOMANACIONS:

BON CALCER, ROBA ADEQUADA, PROTECCIÓ SOLAR I AIGUA EN ABUNDÀNCIA.
PER A LES RUTES SENDERISTES SEMPRE ES RECOMANA UN BON COMPORTAMENT (NI LLANÇAR DEIXALLES NI ARREPLEGAR CAP ELEMENT NATURAL, SILENCI I RESPECTE PEL MEDI)


4 DE MARÇ. HOMENATGEA JOAN PELLICER
Inscripcions: del 26 de febrer al 3 de març
LA FONT DELS MALLADARS
Joan Pellicer en la memòria.
 Enguany, com cada primer diumenge de març, des de fa 10 anys, recordem Joan Pellicer amb una excursió a la Font dels Malladars.  Gran divulgador de la 


11 Març. MARJAL DE GANDIA.
Inscripcions: del 5 al 9 de març
Excursió per la marjal de Gandia, coneixerem les imprescindibles funcions ecològiques del més important dels nostres ecosistemes i visitarem algunes de les explotacions agrícoles sostenibles que s’hi realitzen a aquest meravellós espai. A la visita tindrem l’oportunitat de tastar els productes i conèixer de primera mà la feina  de productors locals com “La teulaina ganadera” i l’hort ecològic d’Ester i Xavi.

29 D’ABRIL.  JARDÍ BOTÀNIC DE VALÈNCIA
Inscripcions: del 23 al 27 d'abril
 Visitarem el jardí botànic de la capital valenciana, recorrerem la història de la botànica entre centenaris arbres i exòtiques plantes de la mà d’especialistes. Coneixerem les instal·lacions, gestionades per la Universitat de València, i aprendrem la important tasca d’investigació i divulgació que es realitza en aquests indrets, sovint desconeguts i amagats al mig de les grans ciutats.


 6 DE MAIG. POU CLAR D'ONTINYENT
Inscripcions: del 7 a l'11 de març
 Els colors clars de la roca, el blau de les aigües i els verds de la vegetació de ribera, formen la paleta de colors d’aquest paratge emblemàtic de les Comarques Centrals Valencianes. Realitzarem un itinerari paral·lel al riu Clarià, en el tram entre el Pou Clar i les rodalies de la ciutat d’Ontinyent, on conéixer de prop els valors naturals i culturals que ofereix la capital de la comarca veïna de la Vall d’Albaida.


 20 DE MAIG. MORÀBIT I COVA MERAVELLES
Inscripcions: del 14 al 18 de maig
 Un recorregut per la història dels nostres avantpassats, visitarem la cova de les Meravelles, situada a la Serra Falconera. Una oportunitat única d’observar un  jaciment del paleolític superior força rellevant a l’arc mediterrani. I a  una estructura arquitectònica única amb molta controvèrsia en quant al seu propòsit.  
27 de maig. RIU SERPIS.
Inscripcions: del21 al 25 de maig
Taller didàctic per a públic familiar al voltant del nostre riu. Descobrirem un paisatge que reviscola entre els ciutadans/es d’una manera divertida. Entrarem al riu i mesurarem alguns paràmetres senzills sobre la qualitat de l’aigua, coneixerem les espècies de flora i fauna més comuns i si l’oratge i el cabal ho permet ens refrescarem en les seues recuperades aigües.

 

3 DE JUNY. L’ALBUFERA. Des de Sollana a la mar, una ruta inèdita
Inscripcions: del 28 de maig a l'1 de juny
Recorrerem els paisatges que sempre hem vist des del tren, però aquesta vegada immergint-nos en l’essència del paisatge albuferenc. En aquesta proposta inèdita, diferent a la típica visita a l’Albufera, caminarem entre arrossars des de l’estació fins al port de Sollana, on embarcarem per travessar el llac fins el Palmar.
Completarem la visita fent un passeig per la devesa d’El Saler, un important espai natural, que guarda molts paral·lelismes amb el nostre Auir. Recorrerem la pinada, les mallades, les dunes fins arribar a la mar.
Ruta que combina transport en bus, a peu i en barca.


No hay comentarios:

Publicar un comentario