EXCURSIONS AL PATRIMONI ARTÍSTIC


NOM DEL CURS: 
EXCURSIONS AL PATRIMONI ARTÍSTIC VALENCIÀ
OBJECTIUS GENERALS:     

  •  Donar a conèixer el patrimoni artístic i monumental de València, la Safor i     voltants.    
  • Sensibilitzar i valorar el patrimoni cultural.        
  • Observar i conèixer València des de diferents èpoques i punts de vista.     
  • Aprendre a contextualitzar i entendre el patrimoni cultural valencià, en  totes  les seues vessants i èpoques.
PROGRAMA 2Q 2018

10 MARÇ: LA VILA JOIOSA (tot el dia)
Inscripcions: del 5 al 9 de març. Preu; 15 €
Aquest bonic municipi costaner de la Marina Baixa, compta amb un important patrimoni arquitectònic i arqueològic. Coneixerem els seues principals edificis històrics amb un ruta pel cas urbà, visitarem el museu de la Vila que compte un interessant col·lecció de patrimoni arqueològic i etnogràfic. Amés, visitarem el museu del Xocolate de la Casa Valor, que compta amb 130 anys de dedicació a aquest ofici.

14 ABRIL: ELX (tot el dia)
Inscripcions: de 10 al 13 d'abril. Preu: 15 €
Visitarem aquesta ciutat que  gaudeix de dues declaracions patrimonials per la UNESCO: el Palmerar, convertit amb el símbol il·licità i que compta amb més de 200.000 exemplars;  i el Misteri d’Elx, una obra mestra del nostre patrimoni immaterial que es celebra cada 15 d’agost a la Basílica de Santa María.

5 MAIG: SAGUNT (tot el dia)
Inscripcions: del 30 d'abril al 4 de maig. Preu: 15 €
La capital de la comarca del Camp de Morvedre gaudirà del segell de capitalitat cultural valenciana entres els anys 2018 i 2019. Una ciutat amb un extens patrimoni arqueològic i monumental que ens remunta al seu passat romà i que conserva importats vestigis  com el seu teatre romà, el castell o la jueria.

19 MAIG: El Corpus Christi de València i el seu patrimoni immaterial. (mig dia)
Inscripcions: del 14 al 18 de maig. Preu: 12 €
Un dels museus més innovadors en quant al disseny i recursos utilitzats en les seues exposicions és el Museu Valencià d’Etnologia, en el que visitarem les tres exposicions permanents: La ciutat viscuda, Horta i Marjal, i Secà i Muntanya. Fent un passeig pel barri del Carme acabarem l’eixida al Museu de les Roques, els carros triomfals que desfilen en la festivitat del Corpus Christi de València.

2 JUNY: BOCAIRENT (tot el dia)
Inscripciona: del 28 de maig a l'1 de juny. Preu: 15 €)
Bocairent pot ser siga un dels pobles amb més encant del País València. Emmarcat a la Serra de Mariola ,  gran part del seu patrimoni està directament excavat en la roca, com les singulars covetes dels moros o la plaça de bous. Amés compta amb enriquidor patrimoni que va des dels vestigis arqueològic d’època íbera, fins al seu entramat medieval i l’església parroquial construïda des dels segle XIII fins al XIX.


Als assistents al curs, es facilitarà en cada eixida un breu resum amb les dates més importants del que va a visitar-se.
A la visita guiada es realitzarà una introducció per tal de contextualitzar el que va vore’s, al mateix temps que per cada monument, carrer o lloc importants del recorregut  s’explicarà la seua història, estil artístic, funcionalitat, i curiositats.

ALTRES:

Cadascuna de les eixides aniran anunciades al Full, al facebook de la UPG i al de Pruna Estudi Creatiu. I el lloc per a apuntar-se, a la seu de la UPG a la plaça de Loreto.

PREUS:

El preu de cada excursió  és variable .  Inclou autobús i guia.
No inclou el preu als museus o edificis que cobren tiket ni extres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario