EXCURSIONS AL PATRIMONI ARTÍSTIC


NOM DEL CURS: 
GANDIA PER DINS.Visites guiades

A càrrec d'Estela Pellicer, Llicenciada en Història de l'Art i guia  de turisme.

OBJECTIUS GENERALS: 
   
Un itinerari històric des de l’interior dels seus edificis.
  • La Universitat Popular de Gandia ofereix un nou cicle de visites guiades al Patrimoni de Gandia. En cadascuna de les 4 sessions inicials podrem conéixer l’exterior i endinsar-nos per les dependències i racons menys coneguts d'un edifici emblemàtic de la ciutat; repassarem la seua història, la seua arquitectura, l’entorn i el context urbanístic. Es tracta, al capdavall, de donar una àmplia visió de la història de Gandia i de la seua evolució transformadora des de que es fundara en època medieval fins a la modernitat.
PROGRAMA 1Q 2018-19


17 NOVEMBRE
-SANT ROC: DE CONVENT A BIBLIOTECA
L’actual Biblioteca Central potser siga l’edifici de la ciutat que més transformacions i usos ha tingut. Va nàixer al segle XVI com a convent de franciscans, per a convertir-se després de la Desamortització en presó i jutjat, passant per altres usos com beneficència, oficina de correus o sala d'exposicions.
Inscripcions: Del 12 al 16 de novembre.15 DESEMBRE
-L’ANTIGA UNIVERSITAT DE GANDIA: L’ESPLENDOR DEL SEGLE XVI
Situada dins dels segon recinte emmurallat , l’antiga universitat, fundada pel IV duc de Gandia Francesc de Borja, va ser la primera de jesuïtes a Espanya. Actualment alberga el Col•legi Escolapis, la UNED, l'Escola d’Adults, a més d’una Sala d’exposicions Municipal.
Inscripcions: Del 10 al 14 de desembre.


19 GENER
-LA CASA CONSISTORIAL: SÍMBOL DE LA HISTÒRIA CONTEMPORÀNIA DE GANDIA
Després de l’incendi patit per l’antiga Casa Consistorial, l’arquitecte Vicente Gascó projectà al 1778 l’edifici neoclàssic de l’Ajuntament al centre neuràlgic de la ciutat, la plaça Major. La darrera reforma, el 1982,  només va deixar en peu la seua façana repleta de simbologia.
Inscripcions: Del 14 al 18 de gener.16 FEBRER
-ERMITAT DE SANTA ANNA I LA RELIGIOSITAT POPULAR

Fins l’arribada de la modernitat, les creences i rituals populars envoltaven i ordenaven la vida quotidiana dels habitants de Gandia. Alguns dels testimonis que es conserven d’aquella societat són les ermites. La de Santa Anna és una de les millors conservades.
Inscripcions: De l'11 al 15 de febrer.
ALTRES:

Cadascuna de les eixides aniran anunciades al Full, al facebook de la UPG i al de Pruna Estudi Creatiu. I el lloc per a apuntar-se, a la seu de la UPG a la plaça de Loreto.

PREUS:

Excursions gratuïtes .  Inclou guia.
No inclou el preu als museus o edificis que cobren tiket ni extres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario