EXCURSIONS AL PATRIMONI ARTÍSTIC


NOM DEL CURS: 
GANDIA PER DINS.Visites guiades

A càrrec d'Estela Pellicer, Llicenciada en Història de l'Art i guia  de turisme.

OBJECTIUS GENERALS: 
   
Un itinerari històric des de l’interior dels seus edificis.
  • La Universitat Popular de Gandia ofereix un nou cicle de visites guiades al Patrimoni de Gandia. En cadascuna de les 4 sessions inicials podrem conéixer l’exterior i endinsar-nos per les dependències i racons menys coneguts d'un edifici emblemàtic de la ciutat; repassarem la seua història, la seua arquitectura, l’entorn i el context urbanístic. Es tracta, al capdavall, de donar una àmplia visió de la història de Gandia i de la seua evolució transformadora des de que es fundara en època medieval fins a la modernitat.
PROGRAMA 2Q 2018-19


2 DE MARÇ
                                                                                                                
 -LA MODERNITAT A GANDIA: EL TEATRE SERRANO
     En les darreries del segle XIX i primers anys del XX sorgeix a Gandia una nova classe social que s’havia enriquit gràcies a la puixança econòmica causada per la industrialització i el comerç. Aquesta nova societat reclamava nous espais d’oci, concepte inexistent fins el moment. Un dels principals testimonis d’aquesta època fou el  Teatre Serrano construït per l’arquitecte         Donderis al 1926 d’estil modernista.
                                                                       Inscripcions: Del 25 de febrer a l'1 de març.
                                                               6 D'ABRIL- LA CASA DE LA MARQUESA I L’EIXAMPLE SUD 
Gràcies al pacte de l’alcalde Raussell amb Valier, es signà el projecte urbanístic del 1881, segons el qual es dissenyà un eixample de la ciutat cap al Sud. Fruït d’aquesta reforma urbanística, desaparegueren les antigues muralles de Gandia i s’obriren nous espais, com el passeig de les Germanies, on es construí la casa dels Marquesos Gonzalez Quirós, i la plaça del Prado.
Inscripcions: De l'1 al 5 d'abril.

11 DE MAIG
-ERMITAT DE SANTA ANNA I LA RELIGIOSITAT POPULAR

Fins l’arribada de la modernitat, les creences i rituals populars envoltaven i ordenaven la vida quotidiana dels habitants de Gandia. Alguns dels testimonis que es conserven d’aquella societat són les ermites. La de Santa Anna és una de les millors conservades.
Inscripcions: DeL 6 al 10 de maig.
8 DE JUNY
-
EL PORT DE GANDA I LA SEUA OPERTURA CAP A L’EXTERIOR
Una de les causes més rellevants que causà l’evolució de la ciutat de Gandia iniciada a finals del segle XIX fou la seua opertura cap a l’exterior, causada per la construcció del ferrocarril i el port. La construcció del port de Gandia fou l’origen de la transformació urbanística cap a la platja, convertint-se en el principal atractiu turístic actual.

Inscripcions: Del 3 al 7 de juny.
ALTRES:

Cadascuna de les eixides aniran anunciades al Full, al facebook de la UPG i al de Pruna Estudi Creatiu. I el lloc per a apuntar-se, a la seu de la UPG a la plaça de Loreto.

PREUS:

Excursions gratuïtes .  Inclou guia.
No inclou el preu als museus o edificis que cobren tiket ni extres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario