PA ARTESÀ: Elaboració i tipus
Monitor: Pepe Cotaina
Lloc: Coqueria Pepe Cotaina. Av. República Argentina, 104
De l'1 al 10 de novembre.
Dilluns, dimarts i dimecres de 16.30 a 18.30 h.
OBJECTIUS GENERALS:
- Elaborar de manera artesana
diferents tipus de pans, fàcils de
realitzar perquè
puguen sumar-se a la tendència d'oferir
pa
artesà casolà en les seues taules, que
enriqueix i
acompanya qualsevol tipus de plat.
- Aprendre les tècniques idònies de
pastat i enfornat, amb
matèries primeres de primera qualitat,
sense additius ni
conservants destacant el seu major sabor i la seua
major durabilitat, perquè pugam valorar
la diferència de menjar un bon pa.
ESPAIS I RECURSOS:
Espai profesional amb les eines de
cuinar, pastar i enfornar.
CONEIXIMENTS PREVIS RECOMANATS:
No son necessaris.
EINES I MATERIALS A PORTAR PER
L’ALUMNE:
·
L’alumne ha de dur chaquetilla o davantal, així com
paper i bolígraf per a prendre notes.
·
L’alumne és farà càrrec de les despeses en els productes
d’elaboració.
CONTINGUT:
- Els diferents tipus de pa.
- Tipus de farines i diferents usos per a pa i rebosteria.
- Tècniques de pastar i enfornar.
- Receptari i elaboracio.
- Varietat d’ingredients: Fruits secs, sésam, passes, olives.
METODOLOGIA.
-
És prioritara l'activitat pràctica
i la realització d'exercicis amb explicacions per part del formador.
- Es fomentarà la participació activa i la col·laboració i relació entre els companys.
DOLÇOS DE NADAL: Elaboració de Dolços tradicionals
Monitor: Pepe
Cotaina
Lloc: Coqueria Pepe Cotaina. Av. República
Argentina, 104
Del 13 al 22 de desembre.
Dilluns, dimarts i dimecres de 16.30 a
18.30 h.
MATRÍCULA: del 29 de noviembre al 10 de desembre, per ordre d’inscripcions.
OBJECTIUS GENERALS:
·
Elaborar de manera artesana diferents
tipus de dolços de Nadal, perquè puguen fer-se a casa i incloure’ls en els menús
familiars de Nadal.
ESPAIS I RECURSOS:
·
Espai professional amb les eines de
cuinar, pastar i enfornar.
CONEIXEMENTS PREVIS RECOMANATS:
·
No són necessaris.
·
L’alumne ha de dur chaquetilla o davantal, així com
paper i bolígraf per a prendre notes.
·
L’alumne és farà càrrec de les despeses en els productes
d’elaboració.
·
Diferents tipus de dolços de Nadal
·
Varietat d’ingredients per fer els dolços més tradicionals.
·
Receptari i elaboració : Mantegades, pastissets de moniato i
d’ametla, cocotets, massapà, etec.
METODOLOGIA.
·
Es prioritzara l'activitat
pràctica i la realització d'exercicis amb explicacions per part del
formador.
·
Es fomentarà la participació activa i la
col·laboració i relació entre els companys.
COQUES VALENCIANES: Breu Història, elaboració i tipus
Monitor: Pepe
Cotaina
Lloc: Coqueria Pepe Cotaina. Av. República
Argentina, 104
Del 17 al 26 de gener de 2022.
Dilluns, dimarts i dimecres de 16.30 a
18.30 h.
MATRÍCULA: del 10 al 14 de gener, per ordre d’inscripcions.
OBJECTIUS GENERALS:
·
Elaborar de manera artesana diferents
tipus de coques, dolces i salades, així com farcits de les coques fàcils de
realitzar perquè puguen fer-se a casa i afavorir estos plats com a referents de la gastronomia mediterrània.
ESPAIS I RECURSOS:
Espai professional amb les eines de
cuinar, pastar i enfornar.
CONEIXEMENTS PREVIS RECOMANATS:
No són necessaris.
EINES I MATERIALS A PORTAR PER
L’ALUMNE:
·
L’alumnat ha de dur chaquetilla o davantal, així com
paper i bolígraf per a prendre notes.
·
L’alumnat és farà càrrec de les despeses en els productes
d’elaboració.
CONTINGUT:
·
Breu Historia de les Coques
·
Diferents tipus de coques dolces i Salades.
·
Tècniques de pastar i enfornar.
·
Receptari i elaboració.
·
Varietat d’ingredients: verdures de temporada, així com
farcits de tendència o tradicionals.
METODOLOGIA.
·
És prioritzarà l'activitat
pràctica i la realització d'exercicis amb explicacions per part del
formador.
·
Es fomentarà la participació activa i la
col·laboració i relació entre els companys.
No hay comentarios:
Publicar un comentario