NOM DEL CURS
CULTURA DEL VI: Descobrint els secrets del vi.
Nivell Iniciació
Monitora: Graciela Pena Valente. Enóloga y Sumiller.
OBJECTIUS GENERALS
• Proporcionar les eines necessàries per a un major gaudi i aprofitament de la Cultura del Vi i el seu valor patrimonial.
• Adquirir els coneixements, habilitats i destreses en la identificació de tipus de vins i varietats emprades en les elaboracions de les diferents zones geogràfiques d'Espanya i també d'altres regions rellevants europees.
• Saber comunicar que trobem en una copa de vi, utilitzant un llenguatge global, senzill i assequible: adquirir els coneixements i habilitats en la metodologia del Tast. En finalitzar el Curs l'alumnat serà capaç d'apreciar i determinar les característiques organolèptiques del vi, així com els coneixements bàsics de les diferents vinificacions i principals varietats emprades en aquestes.
• Capacitar a l'alumnat en l'apreciació de vins procedents de diferents Denominacions d'Origen, així com les característiques de vins procedents de mètodes de vinificació singulars: vins espumosos i vins de Maceració Carbònica.
• Proporcionar coneixements, aprenentatges i estratègies per al desenvolupament integral, autonomia personal i convertir-nos en “consumidors responsables i amb bon criteri” a l'hora de la compra d'una botella de vi.
• Afavorir la comunicació a través de les relacions interpersonals i de la trobada; desenvolupar la capacitat de participació de l'alumnat en les sessions pràctiques de Tast.
ESPAI I RECURSOS
Aula preparada per a la Cata, amb projector/televisió.
CONEIXIMENTS PREVIS RECOMANATS:
No són necessaris coneixements previs; el curs va dirigit a persones que desitgen iniciar-se en el món del vi, amb inquietud i curiositat acostant-se al vi com un fort vincle cultural en el Llevant espanyol.
CONTINGUT:
Tema 1- Teoria: “Coneixements bàsics de vinificació”
Pràctica/ Tast: tast de 2/3 vins monovarietales de diferents varietats.
Tema 2- Teoria: “Tècniques de vinificació: blancs, negres i rosats”
Pràctic/ Tast: tast de 3 vins de diferents Dos.
Tema 3- Teoria: “Pràctiques d'elaboració en vins blancs”
Pràctica/ Tast: tast de 2/3 vins blancs.
Tema 4- Teoria: “Pràctiques d'elaboració de rosats i negres”
Pràctic/ Tast: tast de vins rosats i negres.
Tema 5- Teoria: “Vins especials: Espumosos/Cava i vins de Maceració Carbònica”
Pràctica/ Tast: tast de Caves i vins de Maceració Carbònica.
Tema 6- Teoria: “Geografia vinícola espanyola”
Pràctica/ Tast: tast de 3/4 vins amb diferents Dos.
Tema 7- Teoria: “Geografia vinícola europea”
Pràctica/ Tast: tast de 3 vins de diferents regions europees.
Tema 8- Teoria: “Anàlisi organolèptica i el seu procediment: el TAST”
Pràctic/ Tast: es cataran 2/3 vins singulars.
METODOLOGIA:
hola, no hablo valenciano, soy EE.UU. puedo asistir la clase?
ResponderEliminar